7 juni 2013
18:30

Referat: Skurups AIF - AIF Barrikaden

Startelvan: Niklas - Henke Ni - Kalle, Henke H, Martin N, Gustav - Tobbe, Micke, Johan A - Joel J, Jimmy

Avbytare var Adam som kom in som vänster yttermittfältare när vi efter 40 min gick över till 5-4-1 och som gick upp som vänsteranfallare när vi de sista minuterna efter deras ledningsmål gick över till 4-3-3, Christian som spelade de sista 25 som högerback, Stefan A som spelade sista 20 som mittback och Joel H och Andy som inte spelade alls.

Vi fick en smakstart. Redan i de 8:e min gjorde Gustav (om man vill vara snäll, betydligt snällare än jag brukar vara men vad gör man inte för att få upp humöret på vår lagkapen som inte satt så stora spår i målststistiken sedan han kom till oss) 1-0 till oss. Han slog från en position inte så långt från kortlinjen in en boll mot mål (med största sannolikhet avsett som ett inlägg) som först målvakten var på innan någon annan Skurupspelare fumlade in den.

Med den 5-backslinje vi startade med spelade vi sedan ett mycket säkert och bra försvarsspel och släppte under den första halvtimmen till ytterst lite chanser trots att de hade mycket boll. De skaffade sig inte ens en hörna under första halvan av 1:a halvlek. Efter 23 min kom det i gengäld en trippelhörna men vi redde ut alla tre hörnorna på ett bra sätt. Efter precis en halvtimme fick de efter en lite dålig markering från vår sida ett mycket bra läge att kvittera. Nicken rakt framifrån och från nära håll gick dock i ribbans överkant. Sista kvarten av 1:a halvlek jämnade vi ut spelet något men skapade inga målchanser alls att tala om. Istället fick de ett psykologiskt mål i den 43:e min. Det var deras stora stjärna och stormålspottare (leder skytteligan överlägset) Patrik Nilsson som tydligen hade allsvenska meriter som mycket vackert dribblade sig förbi 3 av våra spelare på en mycket liten yta med bara ett fåtal rörelser (lite Rantie över det) innan han säkert lade in bollen utan chans för Niklas.

I 2:a halvlek var det faktiskt vi som stod för det lilla som skapades i chansväg till att börja med. Det tog faktiskt 23 min innan Skurup hade vare sig något avslut eller någon hörna. Därefter kom de plötsligt igång betydligt bättre och skapade nu mycket framåt. De lyfte nu fram många spelare men stannade samtidigt alltid med 2-3 långt ner. Precis som stundtals i 1:a halvlek släppte de i princip mittfältet helt men de enorma ytor som uppstod ibland utnyttjade vi tyvärr väldigt dåligt.

Vi släppte successivt till lite lite mer ju längre matchen led och mot slutet kändes markeringarna inte lika föredömligt täta som i början av matchen och i den 83:e min kom det sedvanliga 1-2-målet i baken (3:e matchen i följd och den 5:e totalt med detta resultat, vi ligger näst sist och har inte förlorat med större siffror än så - samtliga förluster har slutat med detta resultat och alla utom en med avgöranden mycket sent, sjukt) och det var tidigare nämnde Patrik Nilsson som stod också för detta mål.

Skurup var bra och segern var klart rättvis men skillnaden mellan lagen var nog i princip denna Patrik Nilsson. Utan honom kunde det nog blivit en spelmässigt jämn match som helhet vilket trots allt inte var fallet nu. Vi gjorde en bra match på alla händer men ska man plocka ut några som höjde sig över de övriga så får man väl ta de 3 Nilssönerna som samtliga var otroligt bra. Precis som vi märkte redan i träningsmatcherna, där vi hade en jämn statistik mot div 5-lagen (som i de flesta fall klarar sig mycket bra i sina resp.serier) utan att någon enda gång toppa laget, så höjer vi oss mot de bättre lagen. Så var det nu och så var det förra gången mot KF Malmö. Detta har varit våra två klart bästa insatser i årets serie. Eller man kanske snarare ska uttrycka det som så att vi sänker oss kopiöst mycket mot de sämsta lagen. Förhoppningsvis fick självförtroendet i truppen en rejäl puff i rätt riktning efter dagens mycket fina insats mot Lilla Torg i B-lagsserien som resulterade i en 3-2-seger (referat senare i kväll)

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 2-4 Skott på mål: 3-4 Skott utanför: 4-6